۱۰ روش و راه حل آزاد سازی فضای درایو C
همانطور که می دانیم درایو C درایو اصلی ویندوز در کامپیوتر و لپ تاپ ها می باشد که پر شدن آن برای ما بسیار آزار دهنده است زیرا موجب پایین آمدن سرعت سیستم و کارایی آن می شود، اما در ادامه مطلب به صورت کامل به بررسی جزئیات راه حل آزاد سازی فضای درایو C می پردازیم تا از وقوع این مشکل آزار دهنده جلوگیری و یا آن را رفع کنیم.
در بسیاری از اوقات ناگهان با اخطار پر شدن درایو C مواجه می شویم و در چند ثانیه فکرهای متفاوتی به سراغمان می آید، فیلم ها و تصاویر لپ تاپ را که نمی توانم پاک کنم؟! نرم افزار ها را هم نیاز دارم و در هیچ صورتی نمی توان قید آن ها را بزنم و حذف شان کنم؟!
در این شرایط بین دوراهی سختی گیر افتاده ایم، حافظه درایو C پر است و ما اطلاعات، فیلم ها، تصاویر و نرم افزارها را لازم داریم و قصد پاک کردن آن ها را نداریم، پس چاره چیست؟ چگونه درایو C را خالی کنیم؟
در ادامه به روش هایی می پردازیم تا بدون آسیب زدن به اطلاعات مهم بتوانیم پاکسازی درایو C را انجام دهیم.
۱- ابزار Disk Cleanup
ابزار Disk Cleanup یک ابزار داخلی برای پاک کردن فایل های اضافی، بی اهمیت و موقتی در سیستم می باشد، بعنوان مثال برای پاک کردن فایل های اضافی درایو C می توانید به کمک این ابزار فایل های اضافی و بی اهیمت را پاک کرد و درایو را سبک کنیم.
روش کار Disk Cleanup
ابتدا بر روی درایو دلخواه مانند C کلیک راست می کنیم و آخرین گزینه Properties را انتخاب می کنیم.
سپس پنجره ای باز می شود، در پنجره باز شده گزینه Disk Cleanup را انتخاب می کنیم و آنگاه در مرحله بعدی لازم است تا شما فایل های خود را برای پاکسازی انتخاب کنید.
گزینه های مختلفی را می توان انتخاب کرد که هر کدام بخشی از فضای درایو مورد نظر را پاکسازی می کند اما مهم است که کدام موارد انتخاب شود تا مشکلی برای سیستم ما بوجود نیاید.
مواردی را که می توانیم برای خالی کردن درایو سی تیک بزنیم بدون آن که مشکلی به سیستم وارد شود عبارتند از:
Windows Update
Windows Defender
Downloaded Program Files
Temporary Internet Files
Recycle Bin
Previous Windows installation
Temporary Files
Thumbnails
Language Resource Files
Downloads
پس از انتخاب و تیک زدن انواع فایل ها آنگاه OK در پایین صفحه را انتخاب می کنیم تا به سوی سبک کردن درایو C و بالا بردن دوباره سرعت و کارایی لپ تاپ و سیستم برسیم.
۲- فایل Desktop و Download
فایل های دسکتاپ و دانلود می توانند فضای بسیار زیادی را اشغال کنند، زیرا مسیر پیشفرض برای ذخیره و دانلود فایل ها می باشند و هنگامی فایلی را دانلود و یا از نرم افزاری خروجی می گیریم و ذخیره می کنیم وارد این پوشه ها می شود و به مرور موجب پر شدن فضای C می شود.
پس همیشه باید حواسمان به پوشه های Download ، Desktop، Document، Picture، music باشد تا برای خالی کردن درایو C اقدام به خالی کردن این پوشه ها کنیم.
و همچنین برای اینکه در آینده مجدد دچار مشکل پر شدن فضای درایو C نشویم و به تبع ناچار به آزادسازی فضای درایوC نباشیم پس می توان مسیر ذخیره سازی فایل ها را از درایوC به محل دیگری در سیستم تغییر داد.
۳- ابزار Analyze Disk Space تحلیل فضای هارد
گاهی اوقات لازم است بدانید چه نرم افزار یا فایلی باعث باعث شده است تا هارد شما فضای کافی نداشته باشد، در این صورت ابزارهایی برای تحلیل فضای هارد وجود دارد که می توان از آنها استفاد کرد و کاملا دقیق متوجه وضعیت هارد خود شویم.
ابزارهای بسیاری در این زمینه وجود دارد که می تواند به ما کمک کند، مانند:
Disk Savvy، WinDirStat، JDiskReport، TreeSize
به کمک این ابزارها می توان متوجه شد کدام نرم افزار یا فایل و پوشه مقدار فضای بیشتری را در درایو C گرفته است و اگر برای ما کاربرد ندارد حتما اقدام به پاک کردن درایو C کنیم تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنیم.
۴- سطل زباله و سبک کردن درایو C
سطلل زباله جایی که می تواند بسیاری از فضای درایو C را اشغال کرده باشد اما بدون توجه و خودنمایی! زیرا زمانی که ما فایلی را از سیستم خود حذف می کنیم آن فایل صددرصد پاک نمی شود و به سطل آشغال منتقل می شود.
از این رو فضایی را در سیستم اشغال می کند که برای حذف کردن آنچه در سطل زباله است می بایست ابتدا بر روی Recycle Bin کلیک راست کرده و سپس گزینه Empty Recycle Bin را انتخاب کنید تا با خالی کردن سطل زباله یک راه حل آزادسازی فضای درایو C را به درستی و آسانی کامل انجام دهیم.
۵- حذف فایل های موقتی برای آزادسازی فضای درایو C
در بخش ۱ به معرفی ابزار Disk Cleanup و نحوه کار با این ابزار پرداختیم تا توسط آن بتوان فایل های موقتی را پاک کرد اما از مشکل این ابزار می توان به این اشاره کنیم که نمی تواند فایل های موقتی را در برنامه های دیگری که بر روی سیستم وجود دارد پاک کند.
بنابراین برای پاک کردن برخی فایل های موقتی که ممکن است توسط ابزار Disk Cleanup پاک نمی شوند و فایل های بی ارزشی هستند و کارایی برای ما ندارند از ابزار Ccleaner استفاده کنیم.
۶- پوشه Temp
اگر در لپ تاپ و کامپیوتر خود کلید ویندوز و همچنین R را همزمان با هم نگهداریم، پنجره Run باز می شود که پایین پنجره باز شده OK را میزنیم و به پوشه ای از درایو C هدایت می شویم، و یا می توان به منوی start رفته و در آن قسمت متن %Temp% را تایپ کنیم.
و آنگاه هر آنچه را که درون این پوشه وجود دارد را می توانیم حذف کنیم، این روش یکی از تاثیرگذارترین روش های پاک کردن فایل های اضافی درایو C می باشد.
۷- فولدر WinSxS روشی کارا جهت پاکسازی درایو C
شاید با شنیدن اسم فولدر WinSxSاول بپرسید فولدر WinSxS چیست؟ و با استفاده از آن چگونه درایو سی را خالی کنیم؟
فولدر WinSxS، فولدری در سیستم است که فایل های Windows update یا installation را ذخیره می کند و این کار بخش زیادی از درایو سی را شامل می شود.
البته که تمام این فایل ها موقتی و بدون کاربرد نیست و برخی از آنها را اگر حتی در جهت سبک کردن درایو C و افزایش سرعت لپ تاپ نیز پاک کنیم ممکن است تبعات بسیار بدی را تجربه کنیم، پس باید بسیار با دقت عمل کرد.
ابتدا لازم است بدانید فولدر WinSxS در محل C:\Windows\WinSXS می باشد و همچنان در حال بزرگ شدن فایل است.
برای پاک کردن محتوای غیر ضروری در فولدرWinSxS از ابزار Disk Cleanup که در مورد اول کاملا توضیح داده شد استفاده می شود، نیاز است تا در ابزار Disk Cleanup قسمت Windows Update Cleanup را چک کنیم و از تیک داشتن این قسمت اطمینان داشته باشیم و در نهایت پایین فرم گزینه OK را می زنیم.
۸- خلوت کردن Desktop
نظم و انضباط در تمام مراحل زندگی و ابعاد زندگی مهم است حتی در Desktop شما!
زیرا اگر فایل های بسیار زیادی را بر روی دسکتاپ نگهداری کنید به این معنا است که ویندوز سیستم شما به ناچار مجبور است تا همواره این فایل ها را نمایش دهد و این سبب پایین آوردن سرعت سیستم می شود.
بهتر است فایل هایی را که بدون دلیل روی دسکتاپ خود گذاشته اید را حذف کنید تا وقتی که درایو سی شما پر می شود با استرس و پریشانی به دنبال اینکه چگونه درایو سی را خالی کنیم نباشید.
۹- Storage Sense و آزادسازی فضای درایو C
برای آنکه بخواهیم راه حل آزادسازی فضای درایو C با استفاده از قابلیت Storage Sense را برای شما توضیح دهیم ابتدا لازم است تا بگوییم Storage (استوریج) چیست؟
تعداد زیادی مشاغل وجود دارد که در آن ها امنیت و نگهداری از اطلاعات و داده های آن ها اهمیت بسیار زیادی دارد در این شرایط استوریج کارساز می باشد.
زمانی که حرف از اطلاعات مهم و امنیت از آنها می باشد پس نیاز به بک آپ از آنها نیز می باشد که می توان از استوریج استفاده کرد.
و اما Storage Sense ویژگی و قابلیت جدیدی برای مدیریت هارد و حافظه در ویندوز ۱۰ که می توان از آن استفاده کرد و فایل هایی را که برای سیستم نیاز نیست را حذف کنیم.
برای استفاده از Storage Sense لازم است مسیر زیر را دنبال کنید:
به تنظیمات رفته و در آن قسمت گزینه System را انتخاب کنید.
مرحله بعدی Storage
سپس Configure Storage Sense or run it now
نیاز است تا Delete temporary files that apps aren’t using را تیک بزنید.
در این بخش چند گزینه را می توان مشاهده کرد،
Recycle Bin می توانیم مشخص کنیم تا در چه سیکل زمانی سطل زباله پاک شود.
Downloads و همانند سطل زباله برای دانلودها می توان سیکل زمانی تعیین کنیم.
Delete previous versions of Windows را تیک بزنید.
تمامی این مراحل اگر به درستی طی شود می توان پاکسازی درایو C را به بهترین نحو انجام داد.
۱۰- فایل های تکراری و آزادسازی فضای درایو C
بسیاری از فایل ها و داده هایی در سیستم شما ممکن است بصورت تکراری وجود داشته باشد و این تکراری بودن هیچ منفعتی برای شما ندارد و فقط باعث اشغال شدن درایو C و کند شدن سیستم شما شده است.
پس بهتر است از بهترین و معتبرترین روش برای حذف این فایل های تکراری و خالی کردن درایو سی استفاده کنیم.
با روی کار آمدن نرم افزار dupeGuru این کار بسیار راحت و سریع شده است، پس از آن غافل نشوید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تا ۱۰ روش کاربردی و موثر را برای آزاد سازی فضای درایو C با جزئیات بصورت کامل در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا بتوانید توسط این روش ها مشکل خالی کردن درایو سی خود را حل کنید و دیگر با سوال چگونه درایو سی را خالی کنیم مستاصل و پریشان نباشید.
اما اگر شما نیز روشی علاوه بر این موارد گفته شده دارید حتما ما را از آن مطلع کنید.
- نوشته شده در : آموزش
برنامه جعلی WhatsApp بدافزار پخش میکند
شرکت امنیت سایبری کسپرسکی به کاربران واتساپ هشدار دادند که نسخه اصلاح شده این برنامه حاوی ویروس خطرناکی است که اطلاعات شخصی کاربران را آلوده میکند. به گزارش وب سایت thehansindia، نسخه اصلاح شده پیامرسان واتساپ با نام FMWhatsApp، خطرناکترین نوع ویروس تلفنهای هوشمند را منتشر میکند که به اسب تروا معروف است.
برنامه جعلی FMWhatsApp تلفنهای کاربرانی که از آن استفاده میکنند را با کد مخرب آلوده میکند و میتواند SMSها را بخواند، تبلیغات را باز کند، اشتراکها را راه اندازی کند و دادههای کاربران و همچنین حسابهای بانکی را سرقت کند. هنگامی که کاربری نسخه مخرب FMWhatsApp بارگیری میکند، طیف وسیعی از فعالیتهای مخرب را انجام میدهد، از جمله بارگیری ماژولهای اضافی و نمایش تبلیغات تمام صفحه تا ثبت نام مخفیانه خدمات برتر با اشتراک بالا.
نسخه غیررسمی FMWhatsApp همچنین به میلیونها کاربر تلفنهای هوشمند آسیب میرساند، زیرا به هکرها اجازه میدهد حسابهای کاربری را از راه دور کنترل کنند. نسخههای اصلاح شده واتساپ با ویژگیهای امیدوارکنندهای که در سرویس پیام اصلی فیسبوک یافت نمیشود، کاربران را جذب میکنند، اما این ویژگیهای اضافی پایدار نیستند و توسط هکرها برای انتشار بدافزار استفاده میشوند.
برنامه جعلی FMWhatsApp
گفتنی است که کاربران واتساپ در اوایل سال جاری نسبت به کلاهبرداری هشدار داده بودند که میتواند منجر به سرقت مخفیانه پول آنها شود، موسسه استاندارد تجاری تجاری (CTSI) به افراد در مورد کلاهبرداری از طریق کلاهبرداری که وانمود میکند شخصی است که میشناسید، هشدار داد.
- نوشته شده در : اخبار
افزایش حملات امنیتی به بازی بازهای خانگی
بازی باز ها که از کامپیوترهای خانگی برای بازی کردن استفاده میکنند در چند وقت اخیر بیش از پیش با حملات سایبری روبرو شدهاند و این امر مشکلات بزرگی برای این افراد به همراه آورده است.
به گزارش techradar، شرکت امنیتی کسپرسکی که یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات امنیتی برای کاربران جهان است در این زمینه اعلام کرده است که گزارشهای سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ نشان دهنده جهش بسیار شدید حملات امنیتی علیه گیمرهای مشغول به بازی در کامپیوترهای خانگی هستند.
این مرکز اعلام کرده است که در طول مدت زمان یاد شده توانسته است تا تعداد ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار حمله امنیتی را که با هدف گیمرهای کامپیوترهای خانگی انجام شده بود را مسدود کنند که این امر نشان دهنده شرایط پیچیده این رده از بازیهای کامپیوتری است.
بخش زیادی از این حملات، نرمافزارهای جعلیای بودند که خودشان را به جای بازی جا میزدند و به همین دلیل نیز خطرات امنیتی را برای کاربران ایجاد کردهاند.
بخش عمدهای از این حملات خود را زیر پوشش فایل نصب بازی مخفی میکردند و وقتی که فعال میشدند به جای نصب بازی، یک بدافزار را در دستگاه کاربر نصب کرده و کنترلهای مختلفی از سیتسم را در اختیار مهاجمان قرار میدادند.
بسیاری از این موارد به کاربران اجازه میدادند که بتوانند اطلاعات سیستم فرد قربانی را مشاهده کنند و حتی فایلهای تروجان بر روی دستگاه نصب شوند تا بتوانند دادههای ارزشمند کاربر را به سرقت ببرند که این موارد شامل اطلاعات بانکی برخی کاربران نیز بوده است.
گیمرهایی که با تلفن همراه هوشمند خود مشغول به بازی بودند نیز با مشکلاتی مشابه در سطحی محدودتر روبرو شدهاند. ۱۰ بازی موبایل مشکلات اصلی را ایجاد کرده بودند که این امر در مقایسه با ۲۴ عنوان پی سی، کوچکتر بودن مقیاس را نشان میدهند.
بزرگترین مشکل مشترک بین هر دو رده موبایل و کامپیوترهای خانگی نیز بازی مشهور ماین کرفت بوده است که به واسطه این بازی تعداد ۳ میلیون و ۱۰ هزار و ۸۹۱ حمله امنیتی انجام شده و توسط کسپرسکی مسدود شدهاند.
رتبه دوم بازیهای محبوب برای مهاجمان، بازی سیمز ۴ بود که تعداد یک میلیون و ۲۶۶ هزار مورد حمله را به خود اختصاص داده بود. رتبه سوم متعلق به بازی PUBG با ۴۸۴ هزار حمله و فورتنایت با ۲۶۷ هزار حمله بود و جی تی ای ۵ با ۱۸۷ حمله در رتبه پنجم قرار داشت.
- نوشته شده در : اخبار
کسپرسکی: کاربران مراقب بد افزار ویندوز ۱۱ باشند
به گزارش onmsft، بسیاری از کاربران علاقه مند اقدام به دانلود و نصب سیستم عامل روی کامپیوترهای خود کرده اند. با این حال کسپرسکی به این دسته از کاربران هشدار داده است که ممکن است به دام نصب نرم افزاری بیفتند که در واقع ظاهری شبیه به ویندوز ۱۱ دارد اما در باطن یک بدافزار است.
شرکت امنیت سایبری کسپرکسی به کاربران مشتاق به نصب ویندوز ۱۱ هشدار داده است برخی از برنامههای نصب جعلی ویندوز ۱۱ در اینترنت کاربران را به نصب زود هنگام ویندوز ۱۱ به منظور دسترسی به قابلیتهای جذاب آن تشویق میکنند. پس از این که کاربر از طریق این برنامههای نصب به دانلود ویندوز ۱۱ اقدام کرد، نسخهای جعلی روی سیستم او نصب میشود که در واقع یک بدافزار است.
کسپرسکی به منظور اثبات ادعای خود یک برنامه نصب جعلی که مدعی نصب ویندوز ۱۱ است را مثال زده است. این نصب کننده دارای فایل نصبی به نام ۸۶۳۰۷_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe است که در هنگام اجرا فایل نصبی دیگری را دانلود میکند و کاربر میخواهد که قرارداد لایسنسی که به او ارائه میشود را قبول کند. در این قرارداد آمده است که این نصب کننده نرم افزارهای دیگری را دانلود خواهد کرد که پیشنهادهای اضافی از جانب اسپانسرها است.
به این ترتیب با قبول این لایسنس یک بدافزار روی سیستم کاربر نصب میشود. این بدافزار شمار عظیمی از انواع مختلف بدافزارهای دیگر را در خود جای داده است که برخی از آنها بی خطر بوده و تنها جهت نمایش تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرند و برخی دیگر به منظور دزدیدن پسوردها و سایر اطلاعات مهم شخص ایجاد شده اند.
تنها راه دوری کردن از این نرم افزارهای نصب جعلی این است که ویندوز ۱۱ را تنها از منابع رسمی مایکروسافت دریافت کنید. برای این منظور در کامپیوتر وجهز به ویندوز ۱۰ خود به بخش Settings رفته و پس از انتخاب گزینه Updates & Security روی Windows Insider Program کلیک کرده و به Dev Channel بپیوندید. پس از ثبت نام ویندوز ۱۱ برای دانلود و نصب آماده میشود.
در نهایت بهتر است به یاد داشته باشید که این نسخه از ویندوز هنوز در مرحله تست قرار دارد و تنها در صورتی آن را روی کامپیوتر اصلی خود نصب کنید که از تمامی باگهای آن آگاه باشید و آماده پذیرش هر گونه نقصی در این نسخه تستی باشید. در غیر این صورت بهتر است تا زمان عرضه نسخه نهایی و پایدار ویندوز ۱۱ صبر کنید.
- نوشته شده در : اخبار