نماینده رسمی فروش محصولات کسپرسکی در ایران

پشتیبانی

نماینده رسمی فروش محصولات کسپرسکی در ایران

کامپیوتر های workstation چیست و چه تفاوتی با PC دارد؟

Workstation چیست؟ ایستگاه‌های کاری یا کامپیوتر های workstation رایانه هایی هستند که امکان پردازش‌های سنگین را برای یک یا چند کاربر به وجود می‌آورند. و برای کار های تجاری و توسط گروهی از کاربران که کارهای محاسباتی سنگین را انجام می دهند، مورد استفاده قرار می گیرند ، این گونه کاربران نیازمند دستگاه هایی هستند […]

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    Workstation چیست؟

    ایستگاه‌های کاری یا کامپیوتر های workstation رایانه هایی هستند که امکان پردازش‌های سنگین را برای یک یا چند کاربر به وجود می‌آورند. و برای کار های تجاری و توسط گروهی از کاربران که کارهای محاسباتی سنگین را انجام می دهند، مورد استفاده قرار می گیرند ، این گونه کاربران نیازمند دستگاه هایی هستند که قدرت بیشتری نسبت به رایانه های شخصی یا همان PC داشته باشند.

    فراموش نکنید workstation ها هم نوعی کامپیوتر هستند و فرقی نمی‌کند سیستم شما یک سیستم رومیزی، لپ‌تاپ، سیستم گیمینگ، server  و یا حتی workstation باشد.  در نهایت همه آن‌ها زیرمجموعه کامپیوترها محسوب می‌شوند.

    workstation ها معمولا برای فعالیت های صنعتی و تجاری استفاده میشوند ، برای مثال  رندر کردن تصاویر، ویرایش عکس‌ها، نقشه‌کشی به کمک کامپیوتر (CAD)، انیمیشن‌سازی و ارائه نمودارهای ریاضی پیچیده که می‌توانند حجم پردازشی زیادی را به خود اختصاص دهند. در کل workstation ها از PC بهتر هستند و از همان ابتدا با سخت‌افزارهای قدرتمندی که نیاز دارد، به صورت پکیج و یکپارچه در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

    چند نمونه کامپیوتر workstation از برند HP
    چند نمونه کامپیوتر workstation از برند HP

    این نوع کامپیوتر رومیزی، سخت‌افزارهای پیشرفته‌تری مانند CPU و GPU سریع‌تر، حافظه و RAM بیشتر، قابلیت افزایش فضای ذخیره، امکان کار با نرم‌افزارهای سنگین رندرینگ و قابلیت مقاومت در برابر کار و روشن بودن به مدت طولانی را دارد.

    تفاوت کامپیوتر های workstation با PC چیست؟

    مهمترین تفاوت کامپیوتر های workstation با کامپیوتر های خانگی یا کامپیوتر های گیمینگ نحوه استفاده و سخت افزار آنها است.

    یک workstation صرفا یک کامپیوتر با سخت افزار خیلی قدرتمند نیست و workstation بودن یک کامپیوتر صرفا به معنی قدرتمند بودن آن نیست.

    یکی از تفاوت های مهم workstation ها این است که بر خلاف کامپیوتر های خانگی و گیمینگ معمولا به صورت اسمبل شده و آماده به دست کاربر میرسند ، یک از برند های معروف که workstation ها را به بازار عرضه میکند ، برند HP است.

    عموما  workstation ها را در سه دسته تقسیم‌بندی میکنند ، با نام‌های Tower، Small Form و Mini

    نوع Tower به طور عموم برای مهندسی و کارهای محاسباتی استفاده می‌شود. Small Form اندازه کوچکی دارد و برای بازی و گیمینگ گزینه خوبی است. نوع Mini آن نیز معمولاً به صورت جعبه‌ای افقی و کوچک‌تر از Small Form طراحی شده و بسیار فضای کمی اشغال می‌کند.

    نمونه های مختلف workstation
    نمونه های مختلف workstation

     

    کامپیوتر های workstation و کامپیوتر های خانگی و گیمینگ در تمامی قطعات سخت افزاری تفاوت دارند:

    CPU

    workstation ها معمولا از پردازنده هایی با تعداد هسته بالا استفاده میکنند ، دلیل آن استفاده چند کاربر به طور همزمان از یک workstation است. این در حالی است که برای کامپیوتر های گیمینگ یک پردازنده با 8 هسته کافی است.

    در کامپیوتر های workstation بزرگ یا سوپر workstation ها از مادربرد هایی با چند سوکت پردازنده استفاده میشود تا تعداد کاربر های بیشتری امکان استفاده از آن را داشته باشند.

    GPU

    کامپیوتر های گیمینگ و workstation هر دو نیاز به گرافیک های قدرتمندی دارند ، کامپیوتر های گیمینگ گرافیک قدرتمند برای اجرای بازی ها دارند و  workstation ها از گرافیک برای رندر تصاویر و پردازش های گرافیکی سنگین استفاده میکنند.

    RAM

    در workstation ها به دلیل اینکه چندین پردازش سنگین به طور همزمان در حال انجام هستند ظرفیت حافظه ram بسیار بالاتر از کامپیوتر های خانگی و گیمینگ است ، در حالی که کامپیوتر های خانگی معمولا 8 یا 16 گیگابایت رم دارند ، workstation ها معمولا از رم هایی با ظرفیت 32 گیگابایت و بیشتر استفاده میکنند.

    همچنین به دلیل پردازش های سنگین و زیاد ریسک خطای حافظه و از سیاه شدن تصویر وجود دارد ، برای همین workstation ها از رم های خاصی به نام error-correcting code یا ECC-ram استفاده میکنند که این ریسک را کاهش میدهند.

    و معمولا در workstation ها از مادربرد هایی استفاده میکنند که اسلات رم اضافه برای ارتقاء دادن ظرفیت رم در آینده داشته باشند.

    HDD/SSD

    فضای ذخیره سازی در workstation ها مانند کامپیوتر های خانگی یا گیمینگ است با این تفاوت که در  workstation ها معمولا از تکنولوژی raid استفاده میشود. به این معنی که چندین دیسک ذخیره سازی وجود دارد و با بک‌آپ‌گیری روی هارد های دیگر، خطر از دست رفتن اطلاعات وجود ندارد. در صورت سوختن یک هارد درایور، دیگر هارد ها به کار خود ادامه داده و اطلاعات را ذخیره می‌کنند.

    به طور کلی سخت افزار workstation ها طوری است که بتواند نیاز چند کاربر به کامپیوتر با توان بالا را برآورده کرده ، برای همین از قطعات جدید و قدرتمند که توان انجام پردازش بالا و طولانی مدت (بدون خاموشی) را داشته باشد استفاده میشود.

    استفاده از workstation ها معمولا برای صنایع به صرفه است  ، چراکه با استفاده از workstation ها نیاز چندین کاربر به طور همزمان برآورده میشود و در عین حال به دلیل استفاده از یک سیستم عامل هزینه های مربوط به خرید لایسنس های نرم افزار های طراحی کمتر میشود.

    یک workstation کامل و در حال استفاده
    یک workstation کامل و در حال استفاده

    سخن آخر

    در نهایت راجع به workstation ها میتوان گفت که این نوع کامپیوتر ها یک نیاز اولیه برای شرکت ها و سازمان های کوچک نیست بلکه برای صنایع پیشرفته مناسب است چراکه امکان اشتراک منابع سخت افزاری و نرم افزارهای تخصصی را دارد و بزرگترین عیب آنها هزینه بالای راه‌اندازی آنها است.

    ثبت نام مشتری جدید

    لطفاً برای ادامه شرایط و ضوابط را قبول کنید.