نماینده رسمی فروش محصولات کسپرسکی در ایران

پشتیبانی

نماینده رسمی فروش محصولات کسپرسکی در ایران

چرا و چگونه از اطلاعات خود بکاپ تهیه کنیم؟

در این مطلب اهمیت و روش های مطمئن بکاپ گیری از اطلاعات را بررسی میکنیم. بکاپ گیری یعنی چه؟ به طور کلی به کپی کردن داده‌ها و اطلاعات یک دستگاه مانند هارد، کامپیوتر، موبایل و… بکاپ‌گیری گفته می‌شود. چرا باید از اطلاعات بکاپ گرفته شود؟ در صورت تهیه بکاپ به صورت منظم و دوره‌ای و […]

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    در این مطلب اهمیت و روش های مطمئن بکاپ گیری از اطلاعات را بررسی میکنیم.

    بکاپ گیری یعنی چه؟ به طور کلی به کپی کردن داده‌ها و اطلاعات یک دستگاه مانند هارد، کامپیوتر، موبایل و… بکاپ‌گیری گفته می‌شود.

    چرا باید از اطلاعات بکاپ گرفته شود؟

    در صورت تهیه بکاپ به صورت منظم و دوره‌ای و نگهداری درست از آنها، همیشه خیالتان راحت است که اطلاعاتتان همواره در دسترس شماست و در صورت بروز حادثه و Data Loss می‌توانید به راحتی دیتای خود را بازیابی کنید. توصیه می‌شود با استفاده از استاندارد بکاپ گیری، داده‌های خود را بیمه کنید.

    فاجعه میتواند در یک لحظه رخ دهد، همه چیز از سارقان و مجرمان سایبری و بدافزار ها گرفته تا سیل و آتش‌سوزی ، بدسکتورها و خطای انسانی میتواند اطلاعات های شما را در معرض خطر قرار دهد. مطمئن باشید در صورتی که اطلاعات خود را از دست بدهید، دردی که پس از آن باید تحمل کنید بسیار زیاد است ، پس همیشه تلاش کنید که از اطلاعات خود بکاپ بگیرید.

    سرقت اطلاعات حیاتی
    سارقان همیشه یک تهدید جدی برای اطلاعت حیاتی شما هستند

    اگرچه بازیابی اطلاعت از دست رفته امکانپذیر است اما اینکار زمانبر و پرهزینه است و معمولا اطلاعات به صورت کامل بازیابی نمیشوند.

    انواع روش‌های بکاپ‌گیری

    روش های مختلفی برای بکاپ گیری از اطلاعات وجود دارد:

    بکاپ گیری کامل : فول بکاپ یا بکاپ گیری کامل در حقیقت شامل یک نسخه کپی کامل از تمامی داده‌های شماست یعنی تمام فایل‌ها در یک نسخه بکاپ قرار دارند.

    بکاپ گیری تفاضلی: در این نوع بکاپ‌گیری تنها از تمام فایل‌هایی که نسبت به آخرین نسخه بکاپ تغییر کرده باشند، بکاپ گرفته می‌شود.

    بکاپ گیری افزایشی: بکاپ گیری افزایشی چیزی بین بکاپ کامل و تفاضلی است. در این حالت ما یک بکاپ کامل اولیه داریم، از تمام دیتاهایی که نسبت به آخرین نسخه بکاپ تغییر کرده باشد نیز مجدد بکاپ گرفته خواهد شد.

     

    ازچه اطلاعاتی باید بکاپ بگیریم؟

    شاید شما نمی‌خواهید یا نمی‌توانید از همه اطلاعاتتان بکاپ بگیرید و حجم بکاپ گیری شما محدود است ، در این حالت باید مشخص کنید که از چه اطلاعتی میخواهید بکاپ بگیرید و حجم بکاپ خود را با توجه به منابع در دسترستان تنظیم کنید.

    شما باید به صورت مداوم از اسناد شخصی – کاری، تصاویر، ویدئوهای خانگی و هر اطلاعات مهمی که بر روی کامپیوتر خود دارید بکاپ بگیرید، چون که آنها اطلاعات غیرقابل جایگزینی هستند. اگر شما وقت زیادی را صرف گلچین کردن آهنگها و فیلمها از CDها و DVDها کرده باشید شاید لازم باشد از این اطلاعات هم بک‌آپ بگیرید تا دوباره مجبور نباشید برای جمع آوری آن‌ها وقت بگذارید.

    از سیستم عامل، برنامه‌‌ها و تنظیمات دیگر نیز می‌توانید پکاپ بگیرید. جا دارد که بگویم لازم نیست که از همه چیز بکاپ داشته باشید، اما هنگامی که مشکلی پیش بیاید شما میتوانید به راحتی آنها را بازگردانید کنید. اگر شما از آن دسته افراد هستید که دوست دارید با فایل‌های سیستمی و قسمت رجیستری کامپیوتر خود خیلی کار کنید و یا منظم سختافزار خود را به روزرسانی کنید، هنگامی که مشکلی به میان می‌آید داشتن یک بکاپ کامل در وقت شما خیلی صرفهجویی می‌کند.

    بک آپ گیری از اطلاعات حیاتی

    بستر های بکاپ گیری

    شما میتوانید بکاپ های خود را با استفاده از روش های مختلف و در بستر های مختلف ذخیره کنید ، به طور مثال:

    بکاپ گیری در فلش یا هارد

    اگر USB یا هارد اکسترنال دارید، به راحتی می‌توانید با استفاده از امکانات خود کامپیوتر، از درایو سیستم  بکاپ بگیرید. برای این کار در ویندوز ۱۰ و ۸ می‌توانید از بخش File History استفاده کنید. در ویندوز ۷ از Windows Backup استفاده کنید و در کامپیوترهای مک از Time machine برای بکاپ گیری استفاده کنید. این روش با وجود ارزان و ساده بودن نقاط ضعفی هم دارد ، فایل های بکاپ به صورت فیزیکی پیش شماست و در صورتی که حادثه ای مانند آتش‌سوزی رخ دهد ، فایل های شما از دست میروند.

    بکاپ گیری در فضای ابری

    این روش با وجود اینکه به نظر محدود است ، جوابگوی نیاز اکثر کاربران خانگی است ، در این روش به جای آن که فایل خود را بر روی هارد ذخیره کنید، می‌توانید آن را روی سرویس‌هایی مثل Dropbox و Google Driveیا Microsoft OneDrive یا هر سرویس مشابه ذخیره کنید. این سرویس‌ها به صورت اتوماتیک با حساب کاربری شما و کامپیوتر شخصی شما به روز‌رسانی می‌شوند.

    این روش اکثرا مجانی است و امنیت اطلاعات شما را در برابر حوادث تامین میکند ، اما اکثر سرویس‌های ذخیر سازی ابری فقط چند گیگابایت حافظه را در اختیار کاربران قرار می‌دهند و حجم ذخیره سازی شما محدود است، مگر این که تمایل داشته باشید برای ارتقای فضای ذخیره‌سازی خود هزینه کنید.

    بکاپ گیری در فضای ابری و بستر های آنلاین
    بکاپ گیری در فضای ابری

    بکاپ گیری در بستر های اینترنتی

    اگر می‌خواهید مطمئن شوید که فایل‌های شما در امنیت کامل است، می‌توانید از سرویس مثل Backblaze کمک بگیرید و داده‌های خود را در آنجا کپی کنید .این برنامه‌ها در بک‌گراند سیستم شما اجرا می‌شوند و به صورت اتوماتیک داده‌های شما را در سرویس وب خود ذخیره می‌کنند. اگر شما فایل‌ها را از دست بدهید و دوباره به آن‌ها نیاز پیدا کنید به سادگی می‌توانید آن‌ها را بازیابی کنید. اما توجه داشته باشید که اکثر این سررویس ها رایگان نیستند و باید برای دسترسی به آنها هزینه کنید.

    قانون 3-2-1

    برای اینکه بهتر بتوانید از اطلاعات حیاتی خود محافظت کنید ، میتوانید از قانون 3-2-1 استفاده کنید ، رعایت این قانون به شما کمک میکند تا امنیت بکاپ خود را به حداکثر برسانید. این دستورالعمل بهترین شیوه‌های امنیتی بکاپ ‌گیری بیان میکند که کاربران باید سه نسخه بکاپ را در دو مدیای مختلف، با یک نسخه خارج از سایت ذخیره کنند.

    بسیاری از کسب‌وکارها ممکن است از ترکیبی از ابر و دیسک‌ها برای تسهیل این نیازها استفاده کنند تا امن‌ترین راه برای بکاپ‌گیری از داده‌ها وجود داشته باشد.

    ثبت نام مشتری جدید

    لطفاً برای ادامه شرایط و ضوابط را قبول کنید.